Elisabet: "Det startade den 4 mars!"

För mig började det den 4 mars, för att vara ännu mer exakt, så var det eftermiddag. Jag befann mig i Tyskland i trakten av Darmstadt tillsammans med Runes, Martin o Anna och Ulf. Vi tog en tur i omgivningarna och skådade bland annat Rehn och Mosel där de flyter samman. Vattnet stod högt och strömmen var stark, på sina ställen var till och med vägarna översvämmade och avstängda. De långa fraktpråmarna manövrerade skickligt runt de tvära krökarna i den starka strömmen. Martin och jag satt i framsätet och Ulf i baksätet.

Det var då det hände, jag tittade ut på vattnet och sa drömmande: "Man skulle kanske skaffa sig en pråm och åka runt på kanalerna". Det här uttalandet var väl i mina tankar, tre, fyra år i framtiden, den dagen Ulf och jag går i pension. Martin hakade förstås på och vi svävade ut på kanalerna i vårt samtal. Trevliga matställen längs kanalerna, man kan ju ta sig ända till Medelhavet, krukor med kryddor ombord, varmt skönt väder, fina blomlådor hängande på däck! Härligt!! Martin och jag var väldigt entusiastiska, här skall köpas pråm. Ulf tänkte säkert, låt dom hållas. Samma dag åkte vi hem till Sverige och här vore det väl logiskt om allt slutade. Men inte!

Åter knappt hemma kom det mail från Martin. Nja, en pråm kanske inte är så bra, men en stålbåt. Och som av en ren slump finns en dylik till salu i Vilshärad, inte långt från sommarstugan. Nu startade diskussionerna via mail. OK, vi skulle ju ner till Halmstad till Kristi Himmelfärdshelgen, så vi kunde ju titta på den i alla fall. I det här läget är vi nu tre för och tre emot köp av båt, jämt fördelade i familjerna. I alla fall, sagt och gjort, Martin o Anna och Ulf o jag kontaktade Göran Sjöberg, ägaren av Loke, för att avlägga en visit. Det var en riktig regndag, presenningarna låg på, inga durkar var ilagda. Första intrycket var nog ganska medelmåttigt och efter inspektion drog vi oss tillbaka för överläggningar. Inget blev bestämt nu.

Till semestern i juli när vi alla berörda strålade samman i stugan, dök Loke upp igen i våra samtal. Vi bestämde oss för att åka förbi på gatan och speja. Finns han kvar? Det var dags för ytterligare en inspektion, och nu är vi alla med på noterna. Förstärkta med Kajsa och Pelle for vi åstad. Nu var det "serious talking". Nu pratades det pengar, och vad mer var, priset hade sjunkit. Och nu blev det affär av.

Vi blev med båt! Så roligt, ett riktigt härligt gemensamt galet projekt!